fredag 1. april 2011

Mgahinga Gorilla National Park

Etter oppholdet i Queen Elizabeth dro vi sørover til Kisoro og Mgahinga Gorilla National Park. Vi bodde på et veldig koselig hotell, Travellers Rest Hotel, hvor de hadde utrolig god mat (da er Ragnhild fornøyd…).

Dagen etter å ha ankommet dro vi på gorilla trekking i parken. Vi gikk gjennom landsbyer med åkre og tett jungel i parken i ca 2 timer. Ingrid hadde astma og guiden ble villedet av de som visste hvor gorillaene befant seg. Da vi endelig kom frem møtte vi en gruppe på 8 gorillaer. Det var to mødre, med en unge hver, to black backs (hanngorillaer som i ca. 13 års alderen blir silver backs) og to silver backs (voksne hanngorillaer som faktisk er sølvfarget, eller grå, alt ettersom,  på ryggen). Det var enda en silver back i denne gruppen som vi ikke så. Det var svært uvanlig å ha så mange silver backs i en gruppe, vanligvis er det én som er leder. Det var uansett en utrolig opplevelse.

Man skal egentlig holde seg syv meter ifra de, men de var bare to meter vekke (vi snakker om ganske store dyr her)! Da vi ikke sto langt fra en black back reiste han seg opp og banket på seg på brystet! Gjett om hjertet mitt hadde det travelt da!

Familien Tveit på tur med guide
"Hun var som en gazelle"- sitat pappa

 Dette er et vulkansk område


Hvor er Tarzan?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar